Balqabaqlı qutab
Tarix: 30.04.2019 | Saat: 21:31:00 | E-mail | Çapa göndər


Tərkibi:

içlik:
1 ədəd balqabaq
2 ədəd baş soğan
1 ədəd nar

Xəmir:
350 qram un
200 ml su
Duz
Yağ

Hazırlanması:
Bu növ qutabların hazırlanması ət qutabı ilə eynidir. Balqabaq qabıqdan təmizlənib kub şəklində doğranır. Orta alov üstündə, qapağı örtülü qabda, öz buğunda (bir az su əlavə etmək olar) bişirilir. Balqabaq şirin deyilsə, onda bir az şəkər əlavə edlir. Balqabaq bişdikcə su salır, bundan narahat olmayın. Balqabağı qarışdıraraq püre vəziyyətinə salın, suyun buxarlanması üçün qazanın qapağını açın.
Soğanı kvadrat şəklində doğrayın və qızılı rəngədək qızardın, bir qədər duz əlavə edin. Balqabağın suyu çəkiləndən sonra qızarmış soğanı qatın və dənələnmiş nar əlavə edin.
Una bir az ilıq su və duz əlavə edib, orta bərklikdə , ancaq ələ də yapışmayan xəmir yoğurun. Xəmiri yumruq boyda kəsin və kündələyin. Kündələri nazik yayın və dessert boşqabı ölçüsündə dairələr kəsin. Dairənin yarısına nazik layla balqabaq qiyməsi qoyun və aypara şəklində bükün, qıraqlarını bərkidin.
Qutabları yağda qızardın.




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
24.05.2019
Adi kələmdən yay salatı
23.05.2019
Göbələkli kartof qızartması
08.05.2019
Buğlama
25.04.2019
Gürcü xəngəli
19.04.2019
İtalyan üsulu makaron

Şərh əlavə olunmayıb

    ,    
Namiq Əliyev
Fuad HÜSEYNZADƏ
Esmira Məmmədova
Namiq Əliyev
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 10787

1 Üç müharibə iştirakçısı olan general-mayor
2 Oqtay Zülfüqarovun uşaq mahnıları müasir aranjemanda səslənəcək
3 “İrəvan quberniyasına aid arxiv materiallarını oxuduqca hiss edirsən ki, buralar döğma torpaqlardır”
4 …Hər sözdə vətən axtaran soydaşımız
5 Erməni əsilli gimnast: Mxitaryanın yerində olsaydım, komandamla birgə Bakıya gələrdim


© Copyright 1999-2019 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Xətai rayonu, M.Mehdizadə-5, giriş 2
Tel/Fax.: (+99412) 489 08 53
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info