Toyuqla gül kələmi
Tarix: 13.06.2019 | Saat: 06:30:00 | E-mail | Çapa göndər


Məhsullar:

- 1 iri gül kələmi
- 400 qr toyuq filesi
- 150 qr kərə yağı
- 1 x.q. üyüdülmüş suxarı
- 2 x.q. un
- 1 stəkan süd
- 3 diş sarımsaq
- 150 qr holland pendiri
- duz, istiot, sarıkök
- göyərti (zövqə görə)

Hazırlanması:
1. Gül kələmini duzlu suda bişirin, suyu süzün.
2. Toyuğu tikələrə doğrayın, bir qədər qızardın.
3. Formaya kərə yağı çəkin, 1 x.q. suxarı səpin.
4. Toyuğu düzün, üzərinə xırda doğranmış göyərti səpin, üzərinə kələmi düzün.
5. Kərə yağını əridin, un əlavə edin, qarışdırın, süd, əzilmiş sarımsaq və duz əlavə edin, qarışdırın. Bu sousu kələmin üzərinə bərabər şəkildə tökün.
6. Pendiri sürtgəcdən keçirin, üzərinə səpin.
7. Sobanı qabaqcadan 180 C qədər qızdırın, 30 dəqiqə bişirin.

Nuş olsun!




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
15.10.2019
“Mercimekli köfte” – mərci kotleti necə hazırlanır?
11.10.2019
“Zeytinyağlı yaprak sarma” necə hazırlanır?
05.10.2019
“Çərkəz toyuğu“
30.09.2019
Toy şorbası (düğün çorbası) necə hazırlanır?
28.09.2019
Çiyələk cemi

Şərh əlavə olunmayıb

    ,    
Namiq Əliyev
Fuad HÜSEYNZADƏ
Namiq Əliyev
Ağasəf Babayev
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 10914

1 Aşqabadda Azərbaycan və Türkmənistan prezidentlərinin görüşü olub
2 Azərbaycanda sifilis xəstəliyinə yoluxmuş insanların sayı artıb
3 Ankarada “Buta Bakı“
4 Prezident Əli Əsədovun Baş nazir təyin edilməsi haqqında Sərəncam imzalayıb
5 Bakıda Rus Kitab Evinin açılmasının 10 illik yubileyi qeyd olunub


© Copyright 1999-2019 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Xətai rayonu, M.Mehdizadə-5, giriş 2
Tel/Fax.: (+99412) 489 08 53
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info