Qaraciyər paştetinin hazırlanması
Tarix: 03.11.2019 | Saat: 20:08:00 | E-mail | Çapa göndər


Tərkibi:
1 kq qaraciyər, 200 qr qoz, 300 qr yağ, 5 ədəd yumurta, 3 ədəd kök, 2 ədəd dəfnə yarpağı, 1 diş sarımsaq, 4-5 yumru istiot, duz və qırmızı istiot.

Hazırlanma qaydası:

İlk öncə ciyərin pərdəsini soyub, doğrayırıq sonra içərisinə 1 ədəd soğan, dəfnə yarpağını, qara istiotu əlavə edib qoyuruq bişməyə. Ciyər qaynamağa başlayanda üzərinə yığılan köpükləri götürüb, 1 qaşıq duz əlavə edirik. Digər qabda yumurta ilə kökü bişiririk. Sonra soğanları tavada qızardırıq və içərisinə bişirdiyimiz ciyərləri və kökü əlavə edib qovururuq. Daha sonra ciyərləri 3 dəfə ət maşınından keçiririk. Üzərinə isə qozu bir dəfə ət maşınında keçirib duz, istiot və yağı əlavə edib qarışdırırıq. Sonra salafanı taxtanın üzərinə qoyub ət maşınından keçirdiyimiz ciyərləri salafanın üstünə yığırıq və yayırıq. Üzərinə isə yağ çəkirik və salafanda rulet kimi büküb soyuducuya yerləşdiririk. 4-5 saat soyuducuda saxladıqdan sonra doğrayıb süfrəyə veririk.

Nuş olsun!




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
07.07.2020
Sarayın ləzzətləri: heyva dolması
03.07.2020
Asan plov -VİDEO
30.06.2020
Çaxoxbili -VİDEO
27.06.2020
Ev şəraitində Xan kababı-VIDEO
22.06.2020
Fərqli badımcan çığırtması-VIDEO

Şərh əlavə olunmayıb

    ,    
Tural RASİMOĞLU
Anar MİRİYEV
Ağasəf Babayev
Fuad HÜSEYNZADƏ
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 11548

1 Tural Gəncəliyev: “Dağlıq Qarabağ xalqı” deyə bir anlayış yoxdur, sadəcə Azərbaycanın Dağlıq Qarabağ bölgəsinin əhalisi anlayışı var
2 Turizm böhranı ilə əlaqədar dünya iqtisadiyyatının itkiləri hesablanıb
3 “Ermənistanda “oliqarx“ qruplar və ya klanlar arasında daxili çəkişmələrlə xarakterizə edilən sistem mövcuddur”
4 Balaxanı qəsəbəsi turizm marşrutlarına salınacaq
5 Asan plov -VİDEO


© Copyright 1999-2019 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Xətai rayonu, M.Mehdizadə-5, giriş 2
Tel/Fax.: (+99412) 489 08 53
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info