Türk halvası
Tarix: 21.12.2019 | Saat: 02:19:00 | E-mail | Çapa göndər


Halva şirniyyat növüdür. Üyüdülmüş qoz ləpəsi, un və şәkәr tozundan hazırlanır.

Әrzaqlar:
3 xörәk qaşığı kәrә yağı
2 xörәk qaşığı duru yağ
1 su stәkanı un
1 su stәkanı şәkәr
2 stәkan su


Hazırlanması:


İlk növbәdә bir tavaya kәrә yağını qoyun. Kәrә yağı әridikdәn sonra duru yağı әlavә edin. Әriyәn yağa unu tökün vә qovurun. Unun rәngi qızılı olanadәk govrulmalıdır. Un qovrularkәn başqa bir qabda hazırladığımız şәrbәti una az-az әlavә edin vә qarışdırın. Nuş olsun!




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
26.05.2020
Qasımbəy yeməyi -VIDEO
20.05.2020
Qiyməli pendirli yemək resepti -VİDEO
15.05.2020
Qabırğa dolması
11.05.2020
Sarayın ləzzətləri: Yumurtalı çiy küftə
03.05.2020
“Lebeniye çorbası“

Şərh əlavə olunmayıb

    ,    
Tural TAĞIYEV
Anar MİRİYEV
Ağasəf Babayev
Fuad HÜSEYNZADƏ
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 11532

1 “Azərişıq“ bayram günlərində gücləndirilmiş iş rejimində çalışacaq
2 “Bu gün dövlətlə fermer arasında sıx bağlılıq yaranıb”
3 Dövlət Komitəsi: Oğuzda 12 yaşlı uşağın vəfatı ilə nəticələnən hadisə nəzarətdədir
4 Ombudsmanın Milli Preventiv Mexanizm fəaliyyəti çərçivəsində regionlarda başçəkmələr həyata keçirilib
5 İspaniya turizm mövsümünün bərpa tarixini açıqlayıb


© Copyright 1999-2019 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Xətai rayonu, M.Mehdizadə-5, giriş 2
Tel/Fax.: (+99412) 489 08 53
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info