“Lebeniye çorbası“
Tarix: 03.05.2020 | Saat: 15:53:00 | E-mail | Çapa göndər



Osmanlı saray mətbəxindən möhtəşəm tərifləri paylaşdığımız proqramımızın bugünkü bölümündə sizi Türkiyənin Mardin şəhərinə aparırıq.


Osmanlı saray mətbəxindən möhtəşəm tərifləri paylaşdığımız proqramımızın bu həftəki bölümündə sizi mədəniyyətin beşiyi, birlim, bərabərlik və tolerantın şəhəri Mardinə apararıq və bu həftəki yeməyimiz "Lebeniye çorbanı" Mardin evlərinin birinin terasında bişirəcəyik.

Bu yemək üçün ehtiyacımız olan ərzaqlar bunlardır:
1 kq. quzu əti,
150 qr. noxud,
300qr. qatıq,
1 qab düyü,
3 yemət qaşığı zeytun yağı,
2 yemək qaşığı un,
1 yumurtanın sarısı,
qara istiot,
duz, nanə
Bu yeməyin necə hazırlandığını Türkiyənin baş aşpazlarından biri, Mədəniyyət Araşdırmaçısı Yunus Əmrə Akkor təqdim edir.




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
04.06.2020
Umac şorbası
29.05.2020
Badımcan sırdağı - VİDEO
26.05.2020
Qasımbəy yeməyi -VIDEO
20.05.2020
Qiyməli pendirli yemək resepti -VİDEO
15.05.2020
Qabırğa dolması

Şərh əlavə olunmayıb

    ,    
Tural TAĞIYEV
Anar MİRİYEV
Ağasəf Babayev
Fuad HÜSEYNZADƏ
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 11532

1 “Tez bir zamanda mükəmməl təhsil sisteminə malik dövlətlərdən biri olacağıq”
2 Möcüzələr adası və bir az da vahiməli məkan-VİDEO
3 “Türkiyə-Almaniya-Azərbaycan dostluğunu gücləndirmək üçün çalışırıq”
4 Uşaqların layiqli vətəndaş kimi formalaşması prioritet istiqamətdir Azərbaycanda uşaq hüquqlarının müdafiəsi: inkişaf və perspektivlər
5 “Kolizey“ yenidən ziyarətçiləri qəbul etməyə başladı


© Copyright 1999-2019 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Xətai rayonu, M.Mehdizadə-5, giriş 2
Tel/Fax.: (+99412) 489 08 53
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info