Şokoladlı-jeleli peçenye
Tarix: 14.01.2014 | Saat: 00:33:00 | E-mail | Çapa göndər


Tərkibi:
3 yumurta
80 q şəkər pudrası
75 q un
1 qutu jele
180 q tünd şokolad
20 q kərə yağı

Yumurta ağlarını 1 çimdik duzla möhkəm çalın.
Tədricən şəkər pudrasını səpərək 3 dəqiqə çalın.
Bir-bir yumurta sarılarını əlavə edib çalın.
Ələnmiş un əlavə edib aşağı sürətdə qarışdırın.
Perqament döşənmiş siniyə aralarında 2-3 sm yer saxlamaqla xəmirdən qaşıqla götürüb dairələr qoyun.
180 dərəcə qızdırılmış sobada 8-9 dəqiqə, peçenyelər saralınca bişirin.
Jeleni qablaşdırmada göstərilən qaydada əridin, ancaq suyun qədərini 100 ml az götürün. Enli qaba (məsələn, 30x20 sm) töküb bərkiməsini gözləyin.
Jele donduqdan sonra peçenyelərdən bir qədər balaca olmaqla dairələr kəsin.
Jeleləri peçenyelərin üzərinə düzüb soyuqda yarım saat saxlayın.
Şokoladla yağı su hamamında əridin, bir qədər soyudub qarışdırın.
Peçenyelərin jeleli tərəflərini şokolada batırın, artıq şokoladın süzülməsini gözləyin, şəbəkənin üstünə düzün. 15 dəqiqə otaq temperaturunda quruyandan sonra soyuducuda 2 saat saxlayın.
Nuş olsun!




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
17.09.2019
Quzu ətli səbzəli güvəc necә hazırlanır?
11.09.2019
``Çoban salatı`` necә hazırlanır?
06.09.2019
Kartoflu tost
01.09.2019
Göbələk supu
23.08.2019
Pendirli kotlet

Şərh əlavə olunmayıb

    ,    
Ağasəf Babayev
Namiq Əliyev
Namiq Əliyev
Namiq Əliyev
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 10887

1 Prezident İlham Əliyev AŞPA-nın prezidentini qəbul edib
2 Müəllimlərin dərs yükü norması artırıldı
3 Daxili İşlər nazirindən yeni təyinat
4 Sami Yusifdən möhtəşəm “Nəsimi” kompozisiyası
5 Prezident təqaüdü alacaq tələbələrin yarısı regionların payına düşür


© Copyright 1999-2019 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Xətai rayonu, M.Mehdizadə-5, giriş 2
Tel/Fax.: (+99412) 489 08 53
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info