Tərəvəzli bulqur şorbası
Tarix: 08.07.2014 | Saat: 22:55:00 | E-mail | Çapa göndər


Tərkibi:
6 x.q. iri bulqur
200 q qiymə
2 x.q. kərə yağı
1 ç.q. bibər pastası
1 ç.q. tomat pastası
7 st. qaynar su
1 ortaboy yerkökü
1 ortaboy qabaq
göy soğan (yaxud kəvər)
duz
istiot

Kərə yağının yarısını əridib qiyməni qovurun. Tomat və bibər pastalarını əlavə edin, 3-4 əqiqə qovurduqdan sonra su, bulqur, duz və qara istiot əlavə edib bişirin.
Yerkökü və qabağı kubik doğrayın, əvvəl yerkökünü, sonra qabağı əlavə edərək kərə yağının qalanında qovurun, xırda doğranmış göy soğanı (yaxud kəvəri) əlavə edin. Bir qədər qovrulduqdan sonra ocaqdan götürün.
Şorbanın bulquru yumşalınca qovurduğunuz tərəvəzləri əlavə edin. 10 dəqiqə bişirib ocaqdan götürün.
Nuş olsun!




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
05.12.2018
Noxud və qoyun əti ilə sadə və dadlı sup
28.11.2018
Badımcan pizzası
18.11.2018
Türk mətbəxindən “ Humus“
15.11.2018
Düyülü toyuq dolması
28.10.2018
Badımcan və pendirlə toyuq filesi

Şərh əlavə olunmayıb



    ,    
Namiq Əliyev
Tural Tağıyev
Namiq Əliyev
Namiq Əliyev
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 10522

1 Emil Rasimoğludan yeni şeir
2 “Sondakika.com”: “Türkiyənin ən böyük xarici investoru olan SOCAR yeni layihə həyata keçirir”
3 Prezident İlham Əliyev Putinin dəvəti ilə Rusiyaya işgüzar səfərə gedib- YENİLƏNİB
4 “Özümü qərib ölkədə hiss etmədim”
5 Çin şirkəti Gəncədə 5 metallurgiya zavodu tikəcək


© Copyright 1999-2013 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Sahib Zeynalov 15/31
Tel/Fax.: 441-39-97, Tel: 449-55-46
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info