Qara gavalı ilə ballı keks
Tarix: 17.02.2015 | Saat: 23:21:00 | E-mail | Çapa göndər


Tərkibi:

2 yumurta
0,5 st. şəkər tozu
300 q duru bal
100 q kərə yağı
3/4 st. tünd çay
1 ç.q. limon şirəsində söndürülmüş soda
1 ç.q. qabartma tozu
2 ç.q. darçın tozu
390 q un
250 q qara gavalı

Tünd çay dəmləyib bunun 3/4 stəkanını götürün.
Yumşaldılmış yağı bal və şəkər tozu ilə qarışdırın, çay və yumurtaları əlavə edin, qarışdırın.
Gavalıdan başqa digər quru ərzağı bir qabda qarışdırıb sonra ballı-yumurtalı qarışığa əlavə edin.
Qara gavalını yuyub qurudun, xırda doğrayıb xəmirə əlavə edin.
25 sm diametrli formanı yağlayın, un səpin. Xəmiri içinə tökün.
Əvvəlcədən 160 dərəcə qızdırılmış sobada bişirin. Bişib-bişmədiyini kibrit çöpü ilə yoxlayın.
Süfrəyə verməzdən əvvəl soyudun.
Nuş olsun!


Milli.Az




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
13.12.2019
“Ezo gəlin” şorbası
11.12.2019
“Zərdə” şirniyyatı necə hazırlanır?
05.12.2019
Heyva dolması
30.11.2019
Kabak tatlısı necə bişirilir?
26.11.2019
Menemen necə bişirilir?

Şərh əlavə olunmayıb

    ,    
Namiq Əliyev
Namiq Əliyev
Anar MİRİYEV
Namiq Əliyev
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 11405

1 “Gəncliyimiz Prezidentin onlara etibar və həvalə etdiyi məsuliyyətin yükünü çiyinlərində daşımağa qadirdir”
2 AZSIĞORTA Mərkəzi Bank əməkdaşlarını sığortalayacaq
3 Naxçıvanın Daxili işlər naziri Fazil Ələkbərov Dünya Şotokan Karate Federasiyasının 1-ci vitse-prezidenti seçilib
4 Azərbaycan idmançıları Moskvada dünya rekordunu qıraraq çempion olublar
5 Regionların inkişafı bütövlükdə Azərbaycanın inkişafı deməkdir


© Copyright 1999-2019 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Xətai rayonu, M.Mehdizadə-5, giriş 2
Tel/Fax.: (+99412) 489 08 53
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info