“Budapeşt“ piroqu
Tarix: 06.05.2015 | Saat: 23:16:00 | E-mail | Çapa göndər


Tərkibi:

iç:

100 q gilənar qurusu
100 q qəhvəyi şəkər tozu
2 ç.q. kakao
2 ç.q. darçın
100 q qovrulmuş qoz (fındıq da olar)


xəmir:

450 q un
10 q qabartma tozu
1/2 ç. q. duz
175 q kərə yağı
200-300 q şəkər tozu (zövqə görə)
2 x.q. vanil cövhəri
3 iri yumurta
2 st. qatıq


Sobanı 175 dərəcə qızdırın. 25 sm diametri olan formanı yağlayın.
İç: gilənar qurusunu qaynar suda 10 dəqiqə saxlayıb süzün, kakao tozu, darçın, qəhvəyi şəkər və qovrulub xırdalanmış qozla qarışdırın.
Un, qabartma tozu və duzu birlikdə ələyin.
Yağı şəkər tozu ilə çalın. Çalmağı dayandırmadan yumurtaları bir-bir əlavə edin, vanil cövhərini qatın. Sonra növbə ilə (5 dəfə olmaqla) az-az un və qatığı qarışdırın (öncə bir qədər un əlavə edin, sonra qatıq, lap sonda yenə un).
Xəmiri 3 yerə bölün. Bu qayda ilə formaya tökün: xəmir + iç + xəmir + iç + xəmir. İçdən qalıbsa, üzərinə də səpin. (Bunu maffin qablarında da bişirə bilərsiniz, amma içlə xəmirin növbələnmə qaydası eyni olmalıdır).
Sobada 50 dəqiqə bişirin. Bişib-bişmədiyini kibrit çöpü ilə yoxlayın.
Nuş olsun!


Milli.Az




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
15.10.2019
“Mercimekli köfte” – mərci kotleti necə hazırlanır?
11.10.2019
“Zeytinyağlı yaprak sarma” necə hazırlanır?
05.10.2019
“Çərkəz toyuğu“
30.09.2019
Toy şorbası (düğün çorbası) necə hazırlanır?
28.09.2019
Çiyələk cemi

Şərh əlavə olunmayıb

    ,    
Namiq Əliyev
Namiq Əliyev
Fuad HÜSEYNZADƏ
Namiq Əliyev
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 10922

1 Prezident: Gələn ilin büdcəsi həm sosial, həm investisiya yönümlü olmalıdır
2 Vasim Məmmədəliyev vəfat edib
3 Gələn il əmək pensiyaları bir daha artırılacaq
4 “Xoşbəxtlikdən, Azərbaycanın qolu sayılmadı“
5 “Zəngəzurun Ermənistana birləşdirilməsi böyük Türk Dünyasını parçaladı”


© Copyright 1999-2019 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Xətai rayonu, M.Mehdizadə-5, giriş 2
Tel/Fax.: (+99412) 489 08 53
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info