Toyuqla lazanya
Tarix: 30.06.2016 | Saat: 01:03:00 | E-mail | Çapa göndər


Tərkibi (8 pay):
650 q toyuq filesi
1 baş soğan
12-15 lazanya yarpağı
150 q motsarella
bitki yağı
oreqano, kəklikotu
duz
istiot
kərə yağı (formanı yağlamağa)

sous:
700 ml süd
100 q kərə yağı
100 q un
duz
istiot
muskat cevizi
Soğanı xırda doğrayın.
Tavada bitki yağını qızdırın, soğanı qovurun. Toyuq qiyməsini əlavə edin. Yarımbişmiş hala gələnədək qovurun. Duz, istiot, oreqano və kəklikotu vurun.
Sous: Tavada kərə yağını əridin, un səpib yüngül qızardın. Tədricən südü töküb qarışdırın ki, lopalar qalmasın. Qatılaşmağa başlayan kimi ocaqdan götürün. Duz-istiot vurun, muskat cevizi qatın.
Lazanya yarpaqlarını duzlu suda 2 dəqiqə qaynadın.
Formanı kərə yağı ilə yağlayın. Dibinə bir qədər sous tökün. Üzərinə bir lay lazanya yarpaqları düzün. Bir qədər farş yayıb üzərinə sous gəzdirin. Yenidən lazanya yarpaqları, toyuq əti və sousu lay-lay, ərzaqlar bitənədək düzün.
Üzərinə motsarellanı xırdalayıb səpin.
190 dərəcə qızdırılmış sobada 40 dəqiqə bişirin.

Nuş olsun!




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
11.12.2018
Tas kababı
05.12.2018
Noxud və qoyun əti ilə sadə və dadlı sup
28.11.2018
Badımcan pizzası
18.11.2018
Türk mətbəxindən “ Humus“
15.11.2018
Düyülü toyuq dolması

Şərh əlavə olunmayıb



    ,    
Namiq Əliyev
Tural Tağıyev
Namiq Əliyev
Namiq Əliyev
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 10527

1 “Macarıstandakı Azərbaycan icmasının böyük əksəriyyətini gənclər təşkil edir”
2 Bill Klinton Heydər Əliyevlə görüntülərini paylaşdı
3 “Xəzər hövzəsi və enerji təhlükəsizliyi” - Rufiz Qonaqov yeni kitabını təqdim etdi
4 Azərbaycanlı gənc Misirdə fiziki qüsurlular üçün iki cihaz ixtira edib
5 Əli Həsənov: “Nə qədər Azərbaycan var, Heydər Əliyevin ideyaları yaşayacaqdır...”


© Copyright 1999-2013 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Sahib Zeynalov 15/31
Tel/Fax.: 441-39-97, Tel: 449-55-46
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info