Rəngarəng yay yeməyi
Tarix: 27.07.2016 | Saat: 00:45:00 | E-mail | Çapa göndər


Tərkibi:
2-3 ədəd badımcan
2-3 ədəd qabaq
6-7 ədəd pomidor
6-7 ədəd pomidor (sous üçün)
1-2 ədəd bolqar bibəri (sarı, qırmızı)
1-2 ədəd soğan
2-3 diş sarımsaq
1 ədəd acı bibər
1 dəstə cəfəri
2 x/q tomat pastası
Yağ
Duz


Hazırlanması:
Əvvəlcə sousu hazırlayırıq. Soğan xırda doğranıb yağda azca qovurulur, üzərinə xırda doğranmış bolqar bibəri əlavə edilir.
Pomidoru xırda doğrayıb və ya sürtkəcdən keçirib soğanın üzərinə əlavə edirik. 6-7 dəqiqə sonra tomat pastası, duz əlavə edilib birlikdə qarışdırılır.
Badımcan, qabaq, pomidor halqa-halqa doğranır.
Sobaya qoyulacaq bir qab götürülür, hazır sous əlavə edilir.
Gördüyünüz kimi pomidor, qabaq və badımcan sousun üzərinə yığılır.
Cəfəri, sarımsaq, acı bibər xırda-xırda doğranılır, duz və yağ əlavə edilib qarışdırılır.
Hazırladığımızı badımcan, qabaq, pomidorun üzərinə hərtərəfli səpirik.
Qabın ağzını folqa ilə bağlayıb, 180-200 dərəcədə sobada hazır olana qədər bişiririk. Hazır yeməyi 15 dəqiqə saxlayıb sonra süfrəyə veririk.
Nuş olsun!




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
11.12.2018
Tas kababı
05.12.2018
Noxud və qoyun əti ilə sadə və dadlı sup
28.11.2018
Badımcan pizzası
18.11.2018
Türk mətbəxindən “ Humus“
15.11.2018
Düyülü toyuq dolması

Şərh əlavə olunmayıb



    ,    
Namiq Əliyev
Tural Tağıyev
Namiq Əliyev
Namiq Əliyev
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 10527

1 “Macarıstandakı Azərbaycan icmasının böyük əksəriyyətini gənclər təşkil edir”
2 Bill Klinton Heydər Əliyevlə görüntülərini paylaşdı
3 “Xəzər hövzəsi və enerji təhlükəsizliyi” - Rufiz Qonaqov yeni kitabını təqdim etdi
4 Azərbaycanlı gənc Misirdə fiziki qüsurlular üçün iki cihaz ixtira edib
5 Əli Həsənov: “Nə qədər Azərbaycan var, Heydər Əliyevin ideyaları yaşayacaqdır...”


© Copyright 1999-2013 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Sahib Zeynalov 15/31
Tel/Fax.: 441-39-97, Tel: 449-55-46
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info