Almalı piroqun
Tarix: 25.11.2017 | Saat: 03:19:00 | E-mail | Çapa göndər


Bəzən çay içmək üçün ləzzətli və fərqli bir şirniyyat yemək istəyirik. Milli.Az ailem.az-a istinadən dadlı və yumşaq piroqun reseptini təqdim edir.

Lazım olanlar:
125 qr kərə yağı
100 ml zeytun yağı
5 stəkan un
1 stəkan qatıq
1 yumurta
1 stəkan şəkər tozu
Vanil
Qabartma tozu

Cem üçün lazım olanlar:
2 qırmızı alma
1,5 xörək qaşığı şəkər tozu
1 çay qaşığı darçın

Cemin hazırlanması:
Almaları doğrayın və şəkər tozu ilə birlikdə qarışdırın. Darçını da əlavə etdikdən sonra suyunu çəkənə qədər bişirin.

Almalı tortun hazırlanması:
Undan başqa bütün ərzaqları bir qabda qarışdırın. Yavaş-yavaş unu əlavə edərək ələ yapışmayan bir xəmir yoğurun. Hazırladığınız xəmirdən üzərinə qəfəs hazırlamaq üçün bir az ayırın. Digər hissəsini yuvarlaq bir formada yayın və alma cemini onun üzərinə əlavə edin. Ən sonda ayırdığınız xəmir ilə kiçik lentlər hazırlayın və alma piroqunun üzərinə qəfəs şəkildə bağlayın. Əvvəlcədən qızdırılmış 180 -lik sobada qızarana qədər 25-30 dəqiqə bişirin.
Nuş olsun!




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
13.08.2019
Ətlə badımcan
09.08.2019
Meşə kababı
31.07.2019
Marinara pizza
28.07.2019
Donmuş şirniyyat - sorbenin hazırlanması
27.07.2019
Soğan dolması

Şərh əlavə olunmayıb

    ,    
Namiq Əliyev
Namiq Əliyev
Namiq Əliyev
Anar MİRİYEV
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 10858

1 750 mindən çox vətəndaşın pensiyasında artım olacaq
2 Sabahdan Türkiyə ilə Naxçıvan arasında birbaşa hava dəhlizi açılır
3 “Dövlət dəstəyi olmadan Belarusda Azərbaycan turizminin təbliği ilə bağlı istənilən nəticə əldə olunmaz”
4 Həyata keçirilən sosial paketlər birbaşa əhalinin rifahının yaxşılaşdırılmasına istiqamətlənib
5 Azərbaycan polisi ictimai sabitliyin keşiyindədir


© Copyright 1999-2019 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Xətai rayonu, M.Mehdizadə-5, giriş 2
Tel/Fax.: (+99412) 489 08 53
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info