Darçınlı peçenye
Tarix: 02.12.2017 | Saat: 00:03:00 | E-mail | Çapa göndər


Darçınlı peçenye üçün lazım olanlar
Un
250 qr kərə yağ
Kiçik əzilmiş qoz və ya fındıq
1 paket qabartma tozu
1 paket vanil
2 çay qaşığı darçın (yarım çay qaşığı da xəmiri üçün)
1 ədəd yumurta ağı
1 stəkan duru yağ
1 stəkan şəkər tozu

Peçenyeni kəsmək üçün müxtəlif formalı fiqur

Hazırlanması
Ocağı əvvəlcədən 160-170 dərəcədə isidin. Verilən vasitələri bir qabda yaxşıca qarışdırıb yoğurun. Yumşaq xəmir alındıqda onu orta ölçülü kündələrə ayırın. Həmin kündələri nisbətən qalın yayaraq fiqurlarla kəsin. Ocaq qabına yığıb 20 dəqiqə bişirin. Bişdikdən sonra 3 yemək qaşığı şəkər tozu ilə 2 çay qaşığı darçını qarışdırıb bişən peçenyeləri bu qarışıma batırın. Artıq peçenyeləriniz çayla içilməyə hazırdır.

Nuş olsun.




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
07.03.2019
Balıq küftəsi
26.02.2019
Qaraciyər kotleti
21.02.2019
Soğan kababı
12.02.2019
Kələm qovurması
31.01.2019
Balıqlı plov

Şərh əlavə olunmayıb

    ,    
Namiq Əliyev
Tural Tağıyev
Namiq Əliyev
Namiq Əliyev
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 10699

1 Akademik Ramiz Mehdiyev tariximizin xanlıqlar dövrünə sənədlər işığında nəzər salır
2 Elektromaqnitizmin müxtəlif sahələrinə mühüm töhfələr verən görkəmli azərbaycanlı alim
3 Təhsilə qoyulan sərmayə gələcəkdə yüksək potensiala malik savadlı gənclərin yetişməsini təmin edəcək
4 “Kaspersky Password Manager” proqramının yeni versiyası şifrənin təhlükəsizliyini yoxlayır
5 Yuliya Naçalova vəfat edib


© Copyright 1999-2019 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Xətai rayonu, M.Mehdizadə-5, giriş 2
Tel/Fax.: (+99412) 489 08 53
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info