Balqabaqdan fərqli şirniyyat
Tarix: 09.01.2018 | Saat: 03:14:00 | E-mail | Çapa göndər


Ərzaqlar:
600 qr balqabaq
3 stəkan şəkər tozu
1 stəkan su
1 stəkan çəkilmiş qoz və ya qaymaq
3-4 ədəd mixək
2-3 damcı limon suyu

Hazırlanması:
Balqabağın çəyirdəyini çıxarıb, qabığını soyaraq, iki barmaq qalınlığında dilimləyin və yuyun. Həmin dilimləri qazana yerləşdirin. Üzərinə şəkər tozu və mixək səpin. Qazanın ağzını bağlayıb bir saat saxlayın. Balqabaqlar növünə görə suyunu buraxmaya bilər, buna görə su əlavə edərək orta temperaturda 45-50 dəqiqə bişirin. Suyunu tamamən çəkən balqabaqları ilıqlaşdıqdan sonra diqqətli bir şəkildə servis boşqablarına qoyun. Üzərinə qoz və ya qaymaq qoyaraq servis edə bilərsiniz.
Nuş olsun!

Milli.Az




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
12.02.2019
Kələm qovurması
31.01.2019
Balıqlı plov
22.01.2019
Pendir içlikli kotlet
21.01.2019
Kartof dolması
13.01.2019
Blinçik

Şərh əlavə olunmayıb

    ,    
Namiq Əliyev
Fuad HÜSEYNZADƏ
Tural Tağıyev
Esmira Məmmədova
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 10598

1 “Gürcüstanda yaşayan gürcü və azərbaycanlı gənclərin mütəmadi görüşlər keçirməsi vacib şərtdir”
2 “Vzqlyad.ru”: “Nazarbayev və Əliyev türk-islam dünyasının lideri roluna ən aktiv iddiaçılardır”
3 Prezident İlham Əliyevin Real televiziyasına müsahibəsi (Yenilənib)
4 Qabaqcıl texnologiyalar dövründə ənənəvi və internet medianın inkişafı
5 Bakıda yeni otel istifadəyə verilib


© Copyright 1999-2019 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Xətai rayonu, M.Mehdizadə-5, giriş 2
Tel/Fax.: (+99412) 489 08 53
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info