Yaşıl şorba
Tarix: 08.02.2018 | Saat: 12:26:00 | E-mail | Çapa göndər


Tərkibi:
Toyuq filesi – 250 q
Yumru düyü – 60 q
Kərə yağı – 150 1
Baş soğan – 1 ədəd
Kök – 2 ədəd
Kartof – 2 ədəd
Bolqar bibəri – 1 ədəd
Alça – 3-4 ədəd
Göyərti (keşniş, şüyüd, göy soğan, nanə) hərəsindən ½ dəstə
Qaynar su
Toyuq bulyonu – 1 ədəd
Xama
Duz, istiot

Hazırlanması:
Baş soğan, göyərti xırda, kartof, toyuq filesi, bibər kubvarı doğranılır, kök sürtgəcdən keçirilir.
Qazana kərə yağı əlavə edilir və əvvəlcə soğan qovrulur, daha sonra kök, bibər, toyuq filesi əlavə olunub yenidən qovrulur.
Qovrulmuş ərzaqların üzərinə qaynar su, bulyon , duz və istiot əlavə edilir.
Qaynayan bulyona düyü, kartof və axırda göyərti əlavə edilib bişirilir.
Şorbanın hazır olmasına yaxın alça əlavə olunur.
Şorba süfrəyə verilərkən üzərinə xama qoyulur.
Nuş olsun!




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
15.11.2018
Düyülü toyuq dolması
28.10.2018
Badımcan və pendirlə toyuq filesi
26.10.2018
Kartof dolması
16.10.2018
Şah plov
10.10.2018
Saray burması şirniyyatı

Şərh əlavə olunmayıb



    ,    
Namiq Əliyev
Tural Tağıyev
Namiq Əliyev
Namiq Əliyev
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 10479

1 “Xaricdə təhsilimi davam etdirsəm, psixologiya sahəsini seçəcəyəm”
2 Azərbaycan turizmi Yunanıstanda təbliğ olunub
3 “Alstom” BTQ üçün ilk yük lokomotivinin Azərbaycana gətiriləcəyi tarixi açıqladı
4 “Gedir dayanmadan zamanın köçü”
5 Daşkənddə Xalq artisti Firudin Səfərovun 85 illik yubileyi qeyd olunacaq


© Copyright 1999-2013 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Sahib Zeynalov 15/31
Tel/Fax.: 441-39-97, Tel: 449-55-46
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info