Ev üsulunda lülə kabab
Tarix: 07.03.2018 | Saat: 13:15:00 | E-mail | Çapa göndər


Tərkibi:
500 q orta yağlı quzu əti,
(ət maşnada deyil bıçaqla əzilib qiymə halına gəlməli)
200 q quyruq yağı,
Duz,
Bibər,

Salatı üçün:
2-3 orta quru soğan,
1 yemək qaşığı sumaq,
1 dəstə cəfəri,
Duz,
Servis üçünsə yanında ya lavaş, yaxud da nazik pidə çörəyi.

Hazırlanması:
Qiymə, quyruq, duz və bibər qataraq yaxşıca yoğurun.
Soyuducuda -4 saat soyudun.
Təkrar çıxardıb yoğurun.
Sonra əllər ara-sıra isladılaraq qiyməni qalın şişlərə sıxaraq yerləşdirin.
Fırını izqara ayarına gətirin.
Fırında 200 dərəcədə ara-sıra çevirərək bişirin.
Arzuya görə yağsız tavada və manqalda da bişirə bilərsiniz.
Soğanı incə halğalar şəklində doğrayaraq üzərinə duz səpib yaxşıca əzin.
Süzgəcdə yaxayıb süzün.
Üzərinə doğranmış cəfəri, sumaq,duz səpərək qarışdırın.
İncə pidənin və ya lavaşın içinə bol soğan salatı kababı qoyaraq kabab sinisini bəzəyin.
Ev üsulu lülə kabab yanında isə buz kimi ayran və pomidor dilimləriylə servis edin.

Nuş olsun!




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
28.10.2018
Badımcan və pendirlə toyuq filesi
26.10.2018
Kartof dolması
16.10.2018
Şah plov
10.10.2018
Saray burması şirniyyatı
03.10.2018
Tələbələr arasında kulinariya yarışı təşkil olunacaq

Şərh əlavə olunmayıb



    ,    
Namiq Əliyev
Tural Tağıyev
Namiq Əliyev
Namiq Əliyev
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 10471

1 “Xaricdə təhsilimi davam etdirsəm, psixologiya sahəsini seçəcəyəm”
2 “Universitetlərdə rəhbər şəxslərin qapıları tələbələr üçün daim açıq olur”
3 Polşalı şagirdlər Azərbaycan nağıllarına illüsturasiyalar çəkiblər
4 Azərbaycan turizmi Yunanıstanda təbliğ olunub
5 “Alstom” BTQ üçün ilk yük lokomotivinin Azərbaycana gətiriləcəyi tarixi açıqladı


© Copyright 1999-2013 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Sahib Zeynalov 15/31
Tel/Fax.: 441-39-97, Tel: 449-55-46
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info