Limonlu peçenye
Tarix: 25.04.2018 | Saat: 14:03:00 | E-mail | Çapa göndər


Lazım olan məhsullar:

- Xama - 100 qr
- Kərə yağı - 100 qr
- Yumurta - 1 dənə
- Şəkər tozu - 1 stəkan
- Limon - 1/2 dənə
- Soda - 1/2 çay qaşığı
- Un - 2,5 stəkan

Hazırlanması:
1. Yumşaq kərə yağı şəkərlə yaxşı qarışdırılır.
2. Xama və yumurta əlavə edilir və yenidən yaxşı qarışdırılır.
3. Limon qabığını sürtgəcin kiçik güzündən keçiririk və yağlı-xamalı kütləyə əlavə edirik.
4. Limon şirəsini sıxırıq. Şirəyə soda tökürük, qarışdırırıq (soda köpüklənməlidir) və kütləyə əlavə edib yaxşı qarışdırırıq.
5. Un əlavə edirik və xəmir yoğururuq (xəmir əllərə yapışmamalıdır). Unun xüsusiyyətlərindən asılı olaraq reseptdən göstərildiyindən daha az və ya daha çox un lazım ola bilər.
6. Xəmiri plyonkaya büküb soyuducuda 1 saat ərzində saxlayırıq.
7. Xəmiri yayırıq, xüsusi peçenye üçün olan formalarla fiqurlar kəsirik.
8. Tavaya perqament kağızı səririk, peçenyeni düzürük.
9. Peçenyeni əvvəlcədən 180 C kimi qızdırılmış sobada 20-25 dəqiqə ərzində bişiririk.

Nuş olsun!




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
16.10.2018
Şah plov
10.10.2018
Saray burması şirniyyatı
03.10.2018
Tələbələr arasında kulinariya yarışı təşkil olunacaq
28.09.2018
Mərci küftəsi
19.09.2018
Pendirli badımcan qızartması

Şərh əlavə olunmayıb



    ,    
Mehriban Nəsib
Araz Hüseyn
Fuad HÜSEYNZADƏ
Namiq Əliyev
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 10302

1 Azərbaycanlı gənclər İtaliyada şirkət açıblar
2 Azərbaycanlı hakim Avropanın 10 ən yaxşı hakimi sırasında
3 Əkbər Nəcəf: “Azərbaycan coğrafiyasında dörd Atabəylik mövcud olub”
4 Cəfər Cəfərov: “Dünyada müəllimlərin ən azı iki xarici dildə danışmaq təcrübəsi geniş yayılıb”
5 Yunanıstan və Ukraynadakı diaspor üzvlərinin görüşü olub


© Copyright 1999-2013 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Sahib Zeynalov 15/31
Tel/Fax.: 441-39-97, Tel: 449-55-46
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info