Limonlu peçenye
Tarix: 25.04.2018 | Saat: 10:03:00 | E-mail | Çapa göndər


Lazım olan məhsullar:

- Xama - 100 qr
- Kərə yağı - 100 qr
- Yumurta - 1 dənə
- Şəkər tozu - 1 stəkan
- Limon - 1/2 dənə
- Soda - 1/2 çay qaşığı
- Un - 2,5 stəkan

Hazırlanması:
1. Yumşaq kərə yağı şəkərlə yaxşı qarışdırılır.
2. Xama və yumurta əlavə edilir və yenidən yaxşı qarışdırılır.
3. Limon qabığını sürtgəcin kiçik güzündən keçiririk və yağlı-xamalı kütləyə əlavə edirik.
4. Limon şirəsini sıxırıq. Şirəyə soda tökürük, qarışdırırıq (soda köpüklənməlidir) və kütləyə əlavə edib yaxşı qarışdırırıq.
5. Un əlavə edirik və xəmir yoğururuq (xəmir əllərə yapışmamalıdır). Unun xüsusiyyətlərindən asılı olaraq reseptdən göstərildiyindən daha az və ya daha çox un lazım ola bilər.
6. Xəmiri plyonkaya büküb soyuducuda 1 saat ərzində saxlayırıq.
7. Xəmiri yayırıq, xüsusi peçenye üçün olan formalarla fiqurlar kəsirik.
8. Tavaya perqament kağızı səririk, peçenyeni düzürük.
9. Peçenyeni əvvəlcədən 180 C kimi qızdırılmış sobada 20-25 dəqiqə ərzində bişiririk.

Nuş olsun!




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
12.06.2018
Pomidorlu çörək
08.06.2018
Mozarella salatı
01.06.2018
İspanaqlı toyuq dolması
31.05.2018
Asan reseptli keks
27.05.2018
Pizza

Şərh əlavə olunmayıb



    ,    
İsa Həbibbəyli
Cavanşir Feyziyev
Hüseyn Babayev
Fuad HÜSEYNZADƏ
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 9428

1 Putin: “Bizim münasibətlərimiz çox uğurla inkişaf edir”
2 Ötən il SOCAR-ın xalis mənfəəti 6 dəfə artıb
3 Putin Paşinyanı alçaldıb
4 Futbol üzrə Dünya Çempionatı başladı
5 İqtisadiyyat Nazirliyi ilin II yarımilliyi üzrə planı təsdiqləyib


© Copyright 1999-2013 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Sahib Zeynalov 15/31
Tel/Fax.: 441-39-97, Tel: 449-55-46
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info