Kokoslu peşenye
Tarix: 16.07.2018 | Saat: 04:08:00 | E-mail | Çapa göndər


Kokoslu çatlamış peçenye üçün lazım olanlar:
2 ədəd yumurta
2 fincan şəkər tozu
1 paket marqarin
1 stəkan duru yağ
1 paket qabartma tozu
1 paket vanil
7 xörək qaşığı kakao
Apardığı qədər un
1 stəkan yarım süd
1 stəkan şəkər tozu

Hazırlanması:
Otaq istiliyində yumşalmış marqarini geniş bir qaba qoyun. 2 yumurtanı üzərinə qırın. Sıra ilə şəkər tozu, duru yağ, qabartma tozu, vanil və kakaonu əlavə edin. Bütün ləvazimatları əlinizlə yoğurun. (Nə çox sərt, nə də duru bir xəmir olmalıdır).Yoğurduğunuz xəmirdən qoz böyüklüyündə parçalar qoparın və onlara yuvarlaq forma verin. Peçenyeləri siniyə düzün və 180 dərəcəlik sobaya qoyun. Üzərləri çatlayana qədər bişirin. Peçenyeləri sobadan çıxarıb 2-3 dəqiqə gözləyin. Bu əsnada siz də bir qabın içində süd və şəkər tozunu qarışdırın. Xəfifi isinən peçenyeləri bu qarışıma batırıb çıxardıqdan sonra servis boşqabına yığın. Üzərini kokosla bəzəyin.

Nuş olsun!


Milli.Az




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
20.10.2019
İris konfetinin hazırlanması
15.10.2019
“Mercimekli köfte” – mərci kotleti necə hazırlanır?
11.10.2019
“Zeytinyağlı yaprak sarma” necə hazırlanır?
05.10.2019
“Çərkəz toyuğu“
30.09.2019
Toy şorbası (düğün çorbası) necə hazırlanır?

Şərh əlavə olunmayıb

    ,    
Namiq Əliyev
Namiq Əliyev
Fuad HÜSEYNZADƏ
Namiq Əliyev
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 10923

1 Mitinqi yox, Türk Şurasının nailiyyətini təbliğ edin...
2 Prezident: Gələn ilin büdcəsi həm sosial, həm investisiya yönümlü olmalıdır
3 “Zəngəzurun Ermənistana birləşdirilməsi böyük Türk Dünyasını parçaladı”
4 Gələn il əmək pensiyaları bir daha artırılacaq
5 70 saylı Masallı şəhər və 71 saylı Masallı kənd seçki dairələrində seminarlar keçirilib


© Copyright 1999-2019 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Xətai rayonu, M.Mehdizadə-5, giriş 2
Tel/Fax.: (+99412) 489 08 53
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info