Düyülü toyuq dolması
Tarix: 15.11.2018 | Saat: 09:41:00 | E-mail | Çapa göndər


Tərkibi:

1 su st düyü
4 parça toyuğun döş əti
2 su st su
yarım quru soğan
40 qram fıstıq
yarım çay st reyhan
bir çimdik zərdəçal
sürtgəcdən keçirilmiş muskat (kiçik hindistan qozu)
istiot
1 y/q zeytun yağı
yarım ç/q kərə yağı

Hazırlanması:

Toyuq ətlərini ortadan ikiyə bölün və ət döyəci ilə döyün. Zeytun yağını və kərə yağını tavada isidin. Üzərinə doğranmış soğanı və fıstıqları əlavə edərək qızardın. Düyünü əlavə etdikdən sonra qarışdırmağa davam edin.
Bütün ədviyyatları əlavə edin. Düyü suyunu çəkdikdən sonra reyhanları üstünə sərib soyumağa qoyun. Naziklənmiş toyuq ətlərinin içinə düyülü qarışımı qoyub dolma kimi bükün. Daha sonra sobanı 180 dərəcə isidin. Alminium kağız sərilmiş listə yerləşdirib yarısına qədər su doldurun. 30 dəqiqə bişirin.




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
11.12.2019
“Zərdə” şirniyyatı necə hazırlanır?
05.12.2019
Heyva dolması
30.11.2019
Kabak tatlısı necə bişirilir?
26.11.2019
Menemen necə bişirilir?
19.11.2019
Çoban qovurma

Şərh əlavə olunmayıb

    ,    
Namiq Əliyev
Namiq Əliyev
Anar MİRİYEV
Namiq Əliyev
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 11401

1 Azərbaycan Prezidenti İlham Əliyev zəmanəmizin ən uğurlu liderlərindən biridir
2 Prezident parlamenti buraxdı:növbədənkənar seçkilər 2020 ci il fevralın 9-na təyin edildi
3 Avropada işsizlər ordusu yaranır
4 Nazirlər Kabineti Yeni ildə iş və istirahət günlərinin yerinin dəyişdirilməsinə aydınlıq gətirib
5 Erməni deputat: “Ermənistana böyük sərmayə cəlb etmək mümkün deyil”


© Copyright 1999-2019 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Xətai rayonu, M.Mehdizadə-5, giriş 2
Tel/Fax.: (+99412) 489 08 53
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info